Nazaj na vrh

RABA PIŠKOTKOV

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih pošilja spletno mesto in se shranjujejo v spletni brskalnik (napravo), ki do spletnega mesta dostopa. Uporabljajo se z namenom doseganja boljše uporabniške izkušnje. Z njihovo pomočjo si vas spletno mesto "zapomni" za čas obiska (sejni piškotki) ali v primeru ponovnega obiska (persistenčni piškotki). Ko se naprava vrne ne spletno mesto, se podatki shranjeni v piškotku lahko posredujejo nazaj k spletnemu mestu.

Piškotke lahko nastavi spletno mesto, ki ste ga obiskali (first party cookies), lahko pa jih nastavijo druga spletna mesta/storitve, ki prikazujejo vsebino na strani, ki si jo ogledujete (third party cookies) - npr. Youtube, Facebook.

 

Na naši strani uporabljamo različne tipe piškotkov:

 

Nujno potrebni piškotki

 

Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Taki piškotki obiskovalcu omogočajo nemoteno uporabo spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletno mesto nebi delovalo pravilno.

 

Sejni piškotek _JSESSIONID: Ustvari se, ko uporabnik odpre spletno stran in omogoča, da si zapomnimo uporabnikova dejanja tekom seje. Ko uporabnik zapre brskalnik se piškotek izbriše cc_analytics: Piškotek, kamor shranimo privolitev uporabnika za uporabo piškotkov za analitiko. Čas trajanja piškotka je 1 leto.

 

Performančni piškotki

 

Piškotki, ki jih uporabljamo za namen izboljševanja uporabniške izkušnje. Informacije, ki jih pridobimo s piškotki nam pomagajo razumeti kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto in na podlagi le teh se odločamo o funkcionalnih in vsebinskih prilagoditvah.

 

Google analitika:

 

_ga: Piškotek hrani edinstven ID obiskovalca strani. Uporablja se za razločevanje med uporabniki in beleženje statistike.

Razumevanje

JE PRVI KORAK.
Stigmatizacija in obsojanje ljudi s težavami v duševnem zdravju izhaja iz našega nerazumevanja njihovih občutkov.

Te zanima, kako osebe v duševni stiski občutijo svet okoli sebe?